• Plåtfasad

   Ett utmärkt val för industrier och företagslokaler

    

   Kontakta oss

  Anlita Axel Jansons Plåtslageri

  Anlita Axel Jansons Plåtslageri för alla arbeten med plåtfasad i Västervik med omnejd. Med över 100 år i branschen har få företag i landet lika lång erfarenhet av plåtarbeten. Vår historia sträcker sig tillbaka till år 1901, då företaget grundades. Sedan dess har vi följt plåtens utveckling och tar vara på de senaste metoderna, utan att kompromissa med äldre tiders höga kvalitet. Vi är experter på plåt och monterar nytt, såväl som renoverar gamla plåtfasader. Allt tack vare ett sammansvetsat team av kunniga plåtslagare, som utför arbeten för både företag och privatpersoner – alltid med samma höga standard.

  Därför blir plåtfasad på villa allt mer populärt

  Plåtfasad på villa har blivit allt mer populärt de senaste åren, efter att ha hamnat i skuggan av andra material sedan 1970-talet. Plåtens uppsving beror på att materialet har många fördelar när det kommer till skötsel och hållbarhet. Plåten står pall i decennier oavsett väder – där endast normal rengöring krävs vad gäller underhåll. Plåten är ett slitstarkt, vattentåligt och lätt material, som med fördel monteras på fasader. Vatten rinner av utan någon som helst absorbering, till skillnad mot trä som ständigt måste underhållas för att förbli tätt. Mögel eller alger har svårt att få fäste – och om det sker går borttagningen smidigt. Plåtfasad är också brandsäkert och lätt att montera samt renovera, om någon del skulle behöva bytas ut.

  Vi på Axel Jansons Plåtslageri anpassar fasaden helt efter er smak, och kommer gärna med goda råd inför kommande arbete. Plåt kan sättas på allt från enskilda detaljer till hela fasader. I vår portfolio hittar du snygga exempel på arbeten med plåtfasad, från moderna byggnader till klassiska hus. Många av dagens villaägare gillar det moderna industriella utseendet, vilket samspelar väl med plåtens framtoning. Plåten har förmågan att ge ett modernt intryck, som inte minst passar samtida arkitektur. Därför är materialet väldigt populärt inom industri och andra kommersiella sammanhang, just för dess funktionalitet.

  Välj plåtfasad för företag

  Plåtfasad är ett utmärkt val för industrier och företagslokaler. Många fasadplåtar ger ett professionellt intryck och dagens moderna alternativ passar lika bra på lager som på kontorsbyggnader. Det är en prisvärd lösning som ger ett behagligt inomhusklimat, med rätt isolering. Inom industri är plåtfasaden mycket populär både invändigt och utvändigt.

  Många moderna restauranglokaler och butiker har plåt innanför väggarna, just för dess industriella känsla – samtidigt som den enkla skötseln är optimal för företag. Plåten har verkligen letat sig in i inredningsbranschen och återfinns numer i de allra mest moderna hemmen. Plåtens patina uppskattas av många och ett häftigt alternativ är återvunnen plåt, som kan ge en mycket snygg effekt.

  Tips för att måla om plåtfasad

  Med rätt färg är plåt enkelt att måla om. Det är egentligen det enda grundliga underhållet som plåtfasaden kräver, och med en väl lackerad plåt på nybyggnation, ligger jobbet långt bort i framtiden. Likt andra material måste ytan rengöras ordentligt innan ommålningen. Här kan borstning och skrapning behövas för de allra mest nedsmutsade områdena, medan finare tvätt genomförs med hjälp av en utomhustvätt. Du bör slipa alla färgytor matta och jämna.

  Många väljer att måla om plåtfasaden när den har börjat rosta, vilket vanligtvis dröjer flera decennier. Det finns villaägare som vittnar om plåtfasader som hållit i över 50 år. Finns rost är det viktigt att skrapa bort den helt och hållet, så att fasaden håller längre när färgen kommit på plats. För att den ska fästa ordentligt måste utomhustvätten sköljas bort helt och hållet. Använd en primer på naken plåt, följt av grund och täckfärg med rätt plåtfasadfärg.

  Plåtfasad och nackdelar

  Det faktum att plåten till sist rostar är en av få nackdelar med fasadplåt. Detsamma gäller dock många andra fasader, såsom trä. Professionell hjälp kan behövas när det är dags att måla om, särskilt om plåten är skadad. Bucklor och repor kan uppstå, vilket kräver rätt utrustning och kompetens för att åtgärda.

  En anledning till att plåten är relativt ovanlig på villor och andra bostadshus är estetiken. Plåten faller inte alla i smaken, men på moderna villor blir materialet allt mer populärt. Dessutom kommer allt fler alternativ för plåtfasader, i mängder av olika utföranden som inte är att jämföra med äldre tiders villor i plåt.

  Fråga oss om plåtfasad och pris

  Eftersom fasadplåt är relativt enkelt att montera är det ett prisvärt alternativ. Plåten är även en god investering, då underhållet är marginellt. Det är korrosionshärdigt mot väta och skyddar alltså mot problem med mögel och fuktskador – något som kan vara mycket kostsamt att åtgärda som villaägare. Därför är många ytor som utsätts för vatten ofta tillverkade i plåt, till exempel stuprör och hängrännor. Med rätt legering blir materialet ännu mer korrosionshärdigt och här finns många alternativ att välja mellan. Plåten kan också vara ett miljövänligt val, då materialet är återvinningsbart. Skulle någon del av plåten behöva bytas ut är det heller inget problem. Materialkostnaderna varierar och vi hjälper dig gärna med att hitta bästa pris på plåtfasad.

  Referenser

  Referenser 2

  Se fler bilder

  Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

  Jag förstår