• Takläggning

   Professionella takläggare för alla tak

    

   Kontakta oss

  Ta hjälp av oss för professionell takläggning

  Står du inför att lägga tak? Då ska du anlita våra professionella takläggare, som hjälper dig med takläggning av högsta kvalitet. Vi lägger både nya tak och lägger om gamla, beroende på dina önskemål. Takläggning är ett hantverk som alltid blir bäst när det utförs av riktiga proffs. Vi har lång erfarenhet av takläggning på allt från moderna villor till äldre hus. 

  I vårt kalla, nordiska klimat är taket huset viktigaste skydd mot väder och vind. Därför ska du låta våra kunniga takläggare lägga taket, för ett högklassigt resultat som ger hela byggnaden ett lyft. Vi har redan genomfört takläggningar för mängder av kunder, med allt från hela tak till enskilda detaljer. Alltid med samma höga standard, oavsett storleken på uppdraget.

  Vi levererar modern takläggning med klassisk kvalitet

  Vi på Axel Janssons Plåtslageri är experter på plåt och lägger plåttak enligt konstens alla regler. Våra takläggare tar vara på den senaste tekniken, utan att kompromissa med kvaliteten. Det gäller handfalsade plåttak såväl som modernare alternativ. Allt för en prisvärd och pålitlig takläggning, som ger taket lång livslängd och hållfasthet.

  Takläggning i plåt har många fördelar. Det är ett lätt och tåligt material, som inte belastar underliggande konstruktion i särskilt hög utsträckning. Plåttak är lika vackert på nyproduktion som på klassiska hus. Du kan välja mellan många olika plåtmaterial, beroende på tycke och smak. Faktorer som spelar in i valet är exempelvis takets lutning, konstruktion, underliggande material, miljö, estetik, med mera.

  Med vår takläggning får du ett vindtåligt och motståndskraftigt tak, som isolerar värme och håller bort väta. I vissa fall går det att lägga nytt plåttak på gamla tak, för att få ett mer hållbart och estetiskt tilltalande yttertak. Plåten är inte bara slitstark och funktionell, utan ger också ett vackert och exklusivt intryck. Den blir bara snyggare med tiden och när det är dags att måla om finns många snygga färger att välja mellan. Modern plåt är tunnare och lättare än gamla tiders tunga plåt i järn. Nuförtiden är plåten enklare att arbeta med, vilket ger billigare priser. Dagens plåttak läggs ofta i flera skikt, för lång hållbarhet utan att bli för tungt eller tjockt.

  Så går det till när vi lägger ditt tak

  Våra takläggare anpassar takläggningen helt efter dina behov. Inför takläggningen börjar vi med att inspektera takkonstruktionen och husets grundförutsättningar. Du har möjlighet att välja mellan många olika lösningar, där våra kunniga takläggare alltid ger dig professionell rådgivning. Moderna hus har ofta lite flackare tak och om taket har en lutning under 10 grader, rekommenderas dubbelfalsade plåttak. Allt för att säkerställa tätheten och hållfastheten när plåten rör sig av temperaturförändringar. Med vår noggranna takläggning undviker du kostsamma renoveringar och får ett tak som håller i många decennier. 

  När vi lägger plåttak sker det vinkelrätt mot takfoten och mot vindens riktning. Plåttaket skruvas fast i bärläkten tills taknocken nås. Vid gavlar och takfot sätts täta skruvar, för att säkerställa att taket hålls på plats i alla lägen. Vår takläggning i plåt kommer alltid med eleganta detaljer anpassade för skorstenar, fönster och andra utstickande element. Äldre hus har ofta många vinklar och vrår, vilket kräver hög kompetens när takets läggs.

  I vår portfolio kan du ta del av våra takläggares proffsiga resultat, med allt från plåtdetaljer vid skorstenar till takläggning av flacka tak på moderna hus. Med rätt kompetens är metallplåt ett lättarbetat material, som kan formas helt efter tycke och smak. Därför syns ofta takplåt på pampiga herrgårdar och villor, med torn, takfönster och mängder av vinklar och vrår. Dessutom kan du få i princip vilken färg du vill, eftersom plåten kan målas med plåtfärg för längre livslängd.

  Därför är takläggningen avgörande för ett välmående hus

  Det är vanligt att takets funktion tas för given. Men när problem väl uppstår blir de mycket påtagliga och skadliga för hela byggnaden. Läckande tak kan leda till tråkiga fuktskador och mögel, vilket är mycket dyrt att åtgärda. Det kan handla om skador på stomme och bjälkar, till följd av läckage. Anlita alltid professionella takläggare, som ser till så att taket läggs på ett fackmannamässigt sätt.

  För att hinna åtgärda eventuella problem i tid bör du låta taket inspekteras då och då. När det är dags att lägga om taket finns vi här för dig.  

  Referenser

  Referenser

  Se fler bilder

  Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

  Jag förstår